diumenge, 16 de novembre del 2014

Via Magí - Paret Nord - La Mola de Colldejou - Tarragona

Ja feia molt temps que tenia ganes de fer algo a la Mola de Colldejou, és clar. La veig, la conec i li tinc un apreci especial. Després de parlar un parell de vegades amb el Benjamí, repassar totes les vies i rebre les ressenyes de part d’un amable Chapi ens vam decidir a pujar per la Magí. Via oberta per l’ampostí Joan Chaparro acompanyat de Castelló, Pàmies i Vaqué el dia 27/11/77 per homenatjar a Magí Alegre (històric escalador de Reus que va patir un trist accident). Collons quin fred que deuria cardar quan van pujar els pioners.. Nosaltres hi vam anar el dia 3 de Maig i feia un vent un fred de por (cara nord de la Mola!)
El primer llarg comença per una fumera senzilla amb un bloc empotrat que va de primera per pujar-hi de peus. Després alguns passos on has de vigilar per no desmontar la roca i s’arriba a la primera reunió.
El segon llarg és magnífic, tant magnífic que xalant com un nen petit ja tirava cap a la dreta i per arribar a un sostre… Sort que un crit del Nil em va readreçar. Aquest segon llarg es pot equipar perfectament amb friends vriats i algun tascó. Hi ha un parell de claus. El primer un clau pla que ha perdut bona part de l’acer degut a la corrosió i el segon un universal, tant ben col·locat que encara aguantaria alguna caiguda. Compte, hi ha un pas una mica finet a punt d’arribar a la reunió. Crec que el vent hi va tenir un pes extra. L’últim tram és força engorrós, i no per la dificultat, sino pel terreny trencadís.. Puja per una canal trencada i desfeta on les millors preses són un teix i una savina.
Una via que del tot recomanable, si t’estimes la Mola és clar. Val molt la pena fer-la pel bon tram intermig. Una delicia des del meu punt de vista.
Ara toca moure’s cap a l’oest i anar a fer la Torretants. Oberta pel Torras i en Vaqué també cap a finals
del setanta.


Data escalada: Dissabte, 3 de Maig de 2014
Llargada via: 70 m
Difucultat: D+ (un pas de Vè grau)
Equipament: Equipada segons la ressenya (3 claus), vàrem utilitzar alguns friends i tascons
Horari: Vàrem tardar unes 3 hores
Companys: Toni S. J i Nil H
Ressenya original:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada