divendres, 21 d’abril del 2017

(5) Vestigis precolombins

El territori peruà fou la llar de l'Imperi inca, l'estat més gran de la Sud-amèrica precolombina. L'Imperi espanyol va conquerir el territori durant el segle XVI, va intentar esborrar la cultura inca i hi va establir un virregnat des del qual es va governar, per un temps, tot el subcontinent. Després d'aconseguir la seva independència, el Perú va viure períodes d'inestabilitat política i econòmica, alternada amb períodes de creixement i prosperitat econòmica.

Tambomachay (Lloc de descans). Temple de culte a l'aigua situat a les rodalies de Cusco. Crida molt l'atenció el gra domini de la enginyeria hidràulica que tenien els inques. 

Puca Pucara (Fortalesa Roja). Fortalesa militar situada a prop de Cusco.

Qenqo (Laberint). Centre arqueològic dedicat al culte. Crida molt l'atenció la capacitat dels inques per tallar les roques i fer altars sota a terra.

Sacsauhuamán (Falcó satisfet). Fortalesa ceremonial inca situada a prop de Cusco. Crida molt l'atenció la mida de les roques que s'utilitzaven per a fer parets.

Pisac. Constuccions utilitzades per l'assecat d'aliments
Pisac. Zona de tombes inques excavades a les parets dels penya segats.
Ollantaytambo. Vista general del complex arqueològic
Moray. Laboratoris agrícoles inques. Es creu que aquests marges servien per simular diferents condicions de temperatura i humitat per tal de conrear diversos tipus de patata.
Salineras de Maras. Producció de sal des de l'època inca.
Machu Picchu. La joia de l'imperi inca.
Tipón. Impressionants obres d'irrigació inca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada